Een bedrijfswagen of niet? En stap ik dan over op elektrisch? Wat zijn de kosten van een wagenpark? De fleetafdeling van De Mobiliteitsmakelaar ontvangt dagelijks heel wat vragen van bedrijven over hun wagenpark of Car Policy. Het team beantwoordt vijf veelvoorkomende vragen.

1. Waar staat de Fleet Business Unit van De Mobiliteitsmakelaar voor?

“Wij zijn een team van drie jonge, dynamische mobiliteitsadviseurs dat dagelijks bedrijven uit de brede regio Kempen adviseert over de op- en uitbouw van hun wagenpark en Car Policy”, vertelt de fleetafdeling. “Daarbij houden we rekening met verschillende facetten zoals steeds wijzigende fiscale regels, nieuwe technologieën, nieuwe vormen van mobiliteit en dit overkoepelend over alle merken van de Volkswagen Groep: Audi, Volkswagen, Volkswagen CVI, Skoda en Seat.”

2. Waarom moeten klanten kiezen voor De Mobiliteitsmakelaar?

“Naast onze multimerk en multisite aanpak zijn we ook een centraal aanspreekpunt voor al onze klanten. Deze persoonlijke aanpak onderscheidt ons van andere fleetafdelingen omdat wij steeds vanuit praktische ervaring adviseren en niet louter vanuit het theoretische. Bovendien breiden wij onze expertise uit dankzij de nauwe samenwerking met het Van Center in Herentals. Op die manier kan de fleetafdeling bedrijven met lichte bedrijfsvoertuigen optimaal ondersteunen.”

Logo De Mobiliteitsmakelaar

3. Is er voor elk budget en elk bedrijf fleetbeheer mogelijk?

“Natuurlijk! Ons gamma breidt zich uit van de allerkleinste stadswagens zoals de Seat Mii naar de Volkswagen Golf of absolute topmodellen als de Audi Q8. Dit aangevuld met het gamma van lichte bedrijfsvoertuigen, binnen ons merk Volkswagen Commercial Vehicles, betekent dat we een totaalaanbod hebben waar elk bedrijf haar gading in kan vinden.”

4. Waarom zou een bedrijf kiezen voor een elektrisch wagenpark?

“Veel bedrijven zijn net als de autofabrikanten op zoek naar een manier om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Een (volledig) geëlektrificeerd wagenpark is hier een mooi voorbeeld van.  Bovendien zijn de recentste modellen ook betaalbaar en zelfs budgetmatig interessanter dan sommige traditionele verbrandingsmotoren.”

De volledig elektrische Volkswagen ID.3

5. Merken jullie dat steeds meer bedrijven overstappen op elektrisch rijden?

“Zeker en vast! Aangezien meer en meer bedrijven budgetteren op basis van TCO (total cost of ownership) zijn er steeds meer mogelijkheden voor hun bestuurders. Dat een elektrische wagen ook betaalbaar kan zijn, dat wordt bevestigd door de komst van bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 en SUV’s zoals de Skoda ENYAQ iV. Nu ligt de bepalende factor meer bij de bestuurder: kan hij/zij thuis elektrisch laden? Durft de bestuurder effectief de sprong wagen? Als laatste kunnen klanten ook bij ons terecht voor advies over de juiste laadinfrastructuur. Zo zijn we een partner die totaaloplossingen biedt op elk vlak.”

Benieuwd wat onze fleetafdeling nog allemaal doet? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina of neem contact op via fleet@demobiliteitsmakelaar.be